FILM

Moedig klein BelgiŽ

Deze vierdelige documentaire reeks 'Brave little Belgium' vertelt het volledige verhaal van ons land in de Eerste Wereldoorlog, van 04 augustus 1914 tot 11 november 1918. De serie behandelt de oorlog in al zijn aspecten: burgelijk, militair, bezetting, technische en medische ontwikkelingen, vluchtelingen, enz... Ze toont de impact van de oorlog op onze moderne maatschappij en vertelt het historisch verhaal van de Eerste Wereldoorlog op een hedendaagse manier, onder meer met de hulp van drones voor luchtbeelden, CGI en 3D animatie. 'Moedig klein BelgiŽ' wordt geprestenteerd door Dr. in de Europese geschiedenis Sophie De Schaepdrijver, docente aan de staatsuniversiteit van Pensilvania(USA) en ťťn van de grootste autoriteiten op gebied van de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog in ons land.

Speelduur per deel, ongeveer 50 min


Zaterdag 01 april 2017 om 13.30 Hr.
'Poor Little Belgium'(eerste deel)

Zaterdag 06 mei 2017 om 13.30 Hr.
'In de modder van de IJzer'(tweede deel)

Zaterdag 03 juni 2017 om 13.30 Hr.
'BelgiŽ onder de pinhelmen'(derde deel)

Zaterdag 17 juni 2017 om 13.30 Hr.
'Een dure vrede'(vierde deel)


FILM

'APOCALYPSE, World War I'

Serie in vijf delen

Apocalypse WW I toont U geheel in kleur alles over de Eerste Wereldoorlog, de 'Grote Oorlog' die alle oorlogen overbodig zou maken...

We zien hoe het conflict tussen de Centrale Mogendheden en de Geallieerden ontstaat en hoe dat al snel gruwelijk uit de hand loopt.
De slagen bij Ieper, Passendale, de Marne, Verdun en aan de Somme, waar dat op 01 juli 1916, de eerste dag van het offensief, 60.000 Britten sneuvelen waarvan 30.000 in het eerste half uur, maken een onuitwisbare indruk. Ook de veldslagen op de andere fronten komen aan bod, zoals de slag bij Tannenberg(Oost Pruisen), de slagen in Rusland, SeviŽ, Gallipoli(TurkijŽ), Palestine en in de woestijn.

In deze oorlog wordt gevochten vanuit de loopgraven, voor het eerst wordt er gifgas gebruikt en de tanks doen hun intrede.We zien zien de harde strijd en het zware leven van zowel de soldaten als de burgerbevolking

Uit meer de 500 uur filmmateriaal, waarvan het meeste nog nooit eerder is vertoond, is de grootste en duurste documentaire ooit over de Eerste Wereldoorlog geproduceerd. Geheel inkleur! Niet eerder kwam de heroÔsche en barbaarse 'Grote Oorlog' in deze omvang tot leven op het scherm.

Speelduur per deel, ongeveer 50 min


Zaterdag 01 juli 2017 om 13.30 Hr.
'De Razernij'(Eerste deel)

Zaterdag 15 juli 2017 om 13.30 Hr.
'De Angst'(Tweede deel)

Zaterdag 05 augustus 2017 om 13.30 Hr.
'De Hel'(Derde deel)

Zaterdag 19 augustus 2017 om 13.30 Hr.
'De Woede'(Vierde deel)

Zaterdag 02 september 2017 om 13.30 Hr.
'De Redding'(Vijfde deel)


Zaterdag 07 oktober 2017 om 13.30 Hr.

FILM

'The Great War'(De grote oorlog)

Het nooit vertelde verhaal over de Eerste Wereldoorlog in BelgiŽ

Op 03 augustus 1914 had BelgiŽ niet verwacht om in oorlog te zijn, maar de volgende dag, was dat wel het geval. Dat dit klein land een Duits leger dat tien keer groter was, zou kunnen stoppen, was ondenkbaar. Wat in de eerste paar dagen van de Eerste Wereldoorlog gebeurde was opmerkelijk, de eerste doden, de eerste luchtaanval, de eerste gasaanval werden grotendeels genegeerd door de enorme omvang van de vijf miljoen doden die hierop volgden. De documentaire volgt de eerste maand, de slag om Luik, Antwerpen en Mons(Bergen). Bij de reconstructie worden de woorden gebruikt van degene die hebben deelgenomen en kijken we naar de overblijfeselen van de slagvelden en de vestingwerken, die verbazingwekkend, nog steeds bestaan.

Speelduur per deel, ongeveer 1 Hr